Ön a Tájékoztató információit látja

Schweitzer Albert Református Szeretetotthon

"Egymás terhét hordozzátok:
és így töltsétek be a Krisztus törvényét."
Gal 6,2

A budapesti Schweitzer Albert Református Szeretetotthon két telephelyen működik.

 

Mindkét intézmény tömegközlekedési eszközzel és személygépkocsival egyaránt jól megközelíthető. Az intézmények parkosított udvarral rendelkeznek.

Az Otthon 2007-től a Magyarországi Református Egyház országos szociális módszertani intézményeként is működik.

A bekerülés feltételei mindkét telephelyre vonatkozóan:

Otthonunk tartós bentlakásos ápolást, gondozást nyújtó intézmény, azon nyugdíjas kort betöltött személyek számára, akik rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, de önmaguk ellátására - az időskori vagy egyéb szellemi leépülés miatt- nem, vagy csak folyamatos segítséggel képesek. A jogszabály előírja azt, hogy minimum III. fokozatú ápolás-gondozási szükséglet megléte esetén lehet az Otthonba bekerülni.

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére történik. Ha az ellátást igénylő személy cselekvőképtelen, a kérelmet - az érintett személy véleményét lehetőség szerint figyelembe véve - a törvényes képviselője terjeszti elő. A korlátozottan cselekvőképes személy a kérelmét a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy - ha e tekintetben a bíróság a cselekvőképességet nem korlátozza - önállóan terjeszti elő. Ha a törvényes képviselő ideiglenes gondnok, intézményi elhelyezésre vonatkozó kérelméhez a gyámhivatal előzetes jóváhagyása szükséges.  

Kérelmi dokumentum - Kérelmi adatlapot az alábbi elérhetőségen igényelhet: Szigethyné Zabolai Mária, 06-1/343-4316, szigethyne.zmaria@diakonia.hu

 

Tájékoztató igénybevételi eljáráshoz.pdf


Ha szükséges a kérelem kitöltéséhez segítséget nyújtunk, forduljon hozzánk bizalommal.  

A nyújtott szolgáltatások mindkét telephelyre vonatkozóan:

Mindkét otthonunk biztosítja:

Otthonaink bemutatása:

XIV. kerület, Hermina út 51.

Az intézmény alapításának éve: 1979.
Férőhelyek száma: 104 fő

Az elhelyezés körülményei:

Otthonunkban 3 emeleten történik a gondozás-ápolás, 2-4 ágyas szobákban. Minden szobában mosdó és beépített szekrény található. Minden emeleten közös, tágas ebédlő van, amely napközben közösségi célokra is alkalmas, foglalkozások, beszélgetések történnek itt.

Az első emeleten 17, a második emeleten 16, a harmadik emeleten 13 lakószoba van kialakítva.

Az intézményünkbe lépve, a földszinten egy 120 m2-es gyülekezeti termet találunk. Ez a helyiség az istentiszteleteknek, énekóráknak, tornaóráknak, zeneterápiának is helyet ad. Teljes épületünk akadálymentesített, kerekesszékkel is jól megközelíthető. A 3. emeletig belső lift segíti a közlekedést.

XVII. kerület, Lemberg utca 20.

Az intézmény alapításának éve: 1995
Férőhelyek száma: 28 fő

Az elhelyezés körülményei:

A telephelyünkön, két szinten történik a gondozás-ápolás. A földszinten 5 db, az 1. emeleten 5 db 1-2 személyes, apartman jellegű lakrész került kialakításra. A 2. emeleten 8 fő részére 1 és 2 ágyas szobák vannak kialakítva. A földszinten található a tálalókonyha, az ebédlő és a társalgó. Minden apartmanban szoba, fürdőszoba, teakonyha és előszoba van. A teljes épületben külső lift segíti a közlekedést.

Kérjük az aktuális költségekről és térítési díjról érdeklődjön intézményünkben.